Taj Mahal – Savoy (2023)

Savoy van Tai Mahal, geboren en opgegroeid in Harlem, is een hommage aan The Savoy Ballroom, de legendarische plek waar ooit jazz en swing gespeeld werd, tussen 1926 en 1958. Het is zijn eigen The Great American Songbook. The Savoy, op 596 Lenox Avenue in Harlem, New York City, dat de World’s Finest Ballroom werd genoemd, was de plek waar zijn ouders elkaar ergens in 1938 voor het eerst hebben ontmoedt. Terug in de tijd dus met nummers van Louis Armstrong, Frank Loesser, Bessie Smith, Duke Ellington, Louis Jordan, George Gershwin, Harold Arlen en Johnny Mercer. Stompin’ At The SavoyI’m Just A Lucky So-And-SoSummertimeMood IndigoIs You Is Or Is You Ain’t My BabySweet Georgia BrownBaby It’s Cold Outside (een duet met Maria Muldaur), CaldoniaKiller Joe en One For My Baby (And One More For The Road) zijn op dit album te horen. En alles gewoon live opgenomen in augustus 2022 in 25th Street Recording in Oakland, samen met uitstekende muzikanten en producer John Simon (AT 1760 – The BandLeonard CohenBlood Sweat & TearsBig Brother and the Holding Company). Tai Mahal is een levende legende waarvan ik nooit eerder ooit iets heb gekocht (schaamte, ja, schaamte). Maar de man swingt als geen ander met die mooie stem van hem. Zondermeer indrukwekkend! Uitgebracht door Stony Plain Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *