(1329) Man Man – Life Fantastic (2011)

Uitgebracht in 2011. Rock met een hoog vaudeville en barok gehalte en met een rijk geluid van verschillende instrumenten. Experimenteel kun je dit vierde album van Man Man gerust wel noemen. Afkomstig uit Philadelphia en onderandere bestaande uit zanger en multi instrumentalist Ryan Kattner, weten deze mannen behoorlijk wat in hum mars te hebben. De eerste nummers van dit album lijken op het eerste gehoor wat rommelig en chaotisch te zijn, maar ze blijken zeer goed in elkaar te zitten. Het derde nummer, Steak Knives, is werkelijk prachtig. Aan elke seconde op dit tweeenveertig minuten durende album lijkt flink nagedacht te zijn. Het is een album waarvan je gaat houden. Het is een carnaval van verbeeldingskracht, een muzikaal circus dat van begin tot eind weet te boeien. De stem van de zanger heeft in sommige nummers iets weg van Tom Waits. en ook qua muziek doet het soms aan hem denken. Haute Tropique is een typisch Waits nummer, inclusief xylofoon en verassende wisselingen in de compositie. Het is een met recht geslaagd muzikaal avontuur dat ook nog eens eindigd met het schitterende Oh, La Brea. Als muziek kunst is dan is Life Fantastic daar een voorbeeld van. Uitgebracht door ANTI- (AT 1760 – o.a. GrindermanRamblin’ Jack ElliotJolie Holland en Mavis Staples) en geproduceerd dor Mike Mogis (AT 1760 – Bright EyesMonsters Of FolkFirst Aid Kit).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *