(1332) King Gizzard & The Lizard Wizard – Flying Microtonal Banana (2017)

King Gizzard & The Lizard Wizard is een behoorlijk actieve band. Sinds het eerste album uit 2012 brachten deze heren al vijfentwintig albums uit met soms wel vijf releases per jaar. Dat deden ze in 2017 en ook in 2022. Ze laten er overduidelijk dus geen gras over groeien. Zoals de titel van het album aangeeft is dit een CD dat microtonale muziek bevat. De ondertitel van het album is Explorations Into Microtonal Tuning Volume 1. Voor de muziekkenners is dit een album dat is opgenomen in kwarttoonstemming, waarbij de bandleden gebruik maken van zelfgemaakte instrumenten die speciaal hierop aangepast zijn. De naam Flying Microtonal Banana komt van Stu Mackenzie’s (een van de muzikanten van deze opmerkelijke band) op maat gemaakte gele gitaar, uitgerust met extra microtonale frets. Het album is ronduit exentriek en ook exotisch te noemen. De drie singles RattlesnakesNuclear Fusion en Sleep Drifter zijn mooie voorbeelden van deze neo psychedelia. Deze Australiers weten overduidelijk wat creativiteit is. Het hebben van bepekingingen kan blijkbaar zijn vruchten afleveren (in dit geval dus een banaan) met als resultaat een psychedelische trip van hier tot Oceanie.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *