Sear Sound

In 1964 opgericht door Walter Sear, is Sear Sound de oudste opnamestudio in New York City. In 1972 verhuisde de studio naar het Paramount Hotel op 235 West 46th Street, in de buurt van Times Square in het Theatre District van Midtown Manhattan in New York City. In 1988 verhuisde de studio naar grotere opnamefaciliteiten op de zesde verdieping van 353 West 48th Street, een voormalige studiolocatie van The Hit Factory. Op die locatie bestaat de studio nog steeds. Het is gebruikt door tal van bekende artiesten, waaronder Steely DanBjorkPaul McCartneyWilco, Patti SmithPhishLenny KravitzYoko Ono, David BowieLou ReedWayne Shorter en Norah Jones. Het staat anno 2024 nog steeds bekend om zijn op kleppen gebaseerde apparatuur en vintage Pultec-voorversterkers, die de console omzeilen en rechtstreeks naar bandrecorders voeren. Met een filosofie dat muzikanten zich zo comfortabel mogelijk moeten voelen, hun nummers live in de studio moeten kunnen spelen, was Sear Sound vooral in het verleden het tegenovergestelde van de corporate studio’s. Het was een van de meest uitgebreide studio’s ter wereld. De volledige apparatuurselectie was door Walter Sear persoonlijk geselecteerd, door hem aangepast, of gebouwd volgens zijn specificaties. Walter Sear was een van de eerste distributiepartners van synthesizerpionier Robert Moog. Aan het eind van de jaren vijftig raakte hij bevriend met Robert Moog nadat hij onderdelen van hem had gekocht voor een zelfgemaakte theremin. In het begin van de jaren zestig gebruikte Sear zijn connecties in de muziekindustrie om een van de eerste verkoop- en distributiepartners van RA Moog te worden. Hij moedigde Moog aan om zijn synthesizers praktischer te maken; uiteindelijk (eind jaren zestig) leidde dit tot de ontwikkeling van draagbare synthesizers die tijdens live optredens konden worden gebruikt. Walter Sear overleed in 2010 op tachtigjarige leeftijd.

Onderstaande albums in mijn 1760 lijst zijn allemaal gedeeltelijk in Sear Sound opgenomen:

 • (621) Sigur Ross – Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust
 • (886) Peter Wolf – Sleepless
 • (944) Hole – Live Through This
 • (981) Gregory Porter – Take Me To The Alley
 • (1205) Joanna Newsom – Ys
 • (1330) Scissor Sisters – Ta-Dah
 • (1421) Cibo Matto – Stereo Type A
 • (1477) HAIM – Days Are Gone
 • (1485) D’Angelo And The Vanguard – Black Messiah
 • (1689) Judy Collins – Judy Sings Dylan…Just Like A Woman
 • (1711) Norah Jones – Come Away With Me
This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *