Aston Barrett

Aston ‘Family Man’ Barrett was een multi instrumentalist en producer geboren op Jamaica. Hij was een oorspronkelijke Wailer. Zijn bijnaam Family Man komt al uit de tijd voordat hij kinderen had. Later zou Barrett eenenveertig kinderen krijgen. Barrett speelde voornamelijk bas, maar is op veel albums ook te horen als gitarist, toetsenist en blazer. Barrett begon zijn carriere in de nachtclubs van Kingston en speelde gitaar in de groepen The Soul Mates, The Rhythm Force en The Hippy Boys, samen met zijn broer drummer Carlton Barrett. Het hoogtepunt van de groep kwam in 1969 toen hun instrumentale single, Return Of Django, een internationale hit werd. In hetzelfde jaar sloot hij zich samen met zijn broer bij Bob Marley aan en nam hij verschillende singles van The Wailers op, waaronder Duppy ConquererSoul Rebel en Small Axe. Ook na het vertrek van Peter Tosh en Bunny Livingston (Bunny Wailer) bleef hij met Bob Marley samenwerken en co-produceerde hij elf albums met hem. Barrett was een van de eersten die een drummachine op een reggaedeuntje gebruikte, toen hij en The Wailers No Woman No CrySo Jah Seh en Johnny Was opnamen. Op 26 februari 1997 trad Barrett op met Al Anderson, de familie Marley en The Fugees tijdens de internationaal uitgezonden Grammy Award ceremonies in Madison Square Garden. Een van zijn zonen, Aston Barrett Jr., is ook actief als muzikant en ook lid van The Wailers (als een spin-offf band) sinds 2016. In 2006 verloor Barrett Sr. een rechtzaak over onbetaalde royalties die hij samen had geschreven met Bob Marley.

Albums in mijn 1760 lijst waarop Aston Barrett te horen is:

  • (222) Bob Marley and the Wailers – Catch A Fire (bas)
  • (223) Burning Spear – Marcus Garvey (bas)
  • (416) Augustus Pablo – King Tubby Meets Rockers Uptown (bas)
  • (520) Bunny Wailer – Black Heart Man (bas, gitaar, keyboards)
  • (521) Peter Tosh – Legalize (bas)
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *