Johan – The Great Vacation (2024)

Terug van vakantie en terug van nooit weggeweest. Johan (of JOHAN zoals je tegenwoordig moet schrijven) staat weer vroeg op is weer aan het werk (na eerder al een afscheidstournee in 2009 te hebben gehouden en een reunieconcert te hebben gegeven in 2015). The Great Vacation moet worden gevierd. Opvolger van Pull Up uit 2018, met een zelfde bezetting als op dat album (Jacob de Greeuw, Robin Berlijn, Diets Dijkstra, Jeroen Kleijn). Actief sinds 1996, met flinke tussepozen tussen al die albums, kun je dus wel stellen dat Johan inmiddels, als het dat eigenlijk al niet was, tot een van de interessantste bands in de Nederlandse popmuziek is uitgegroeid. En met grote kwaliteit ook nog eens. Veel nummers op dit album zijn zeer plezierig om naar te luisteren en geen enkel nummer is voorspelbaar: ze zijn kleurrijk en fris, het album ruikt naar de zomer, naar een grote vakantie. CincinnatiTime For ChangeThe Great VacationA ThoughtBelieveUndoneHold The LineBiker S.Reset en We Ride zijn werkelijk prachtig. Stelt zeker niet teleur. Opgenomen in SSE Noord en in De Bolder op Vlieland. Uiteraard uitgebracht door Excelsior (Meindert Talma 2021, Hallo Venray 2022, MICH 2022, traumahelicopter 2023, Pale Puma 2023) en uiteraard geproduceerd door Frans Hagenaars (AT 1760 – JohanAnne SoldaatAlamo Race TrackCaesarTim KnolTangerineMoss).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *