De uitklaphoes van de LP #91

Chris Rea van Chris Rea

Ik denk dat de meerderheid van de mensen Chris Rea alleen maar kennen van Driving Home For Christmas en nog een paar andere bekende nummers als JosephineFool (If You Think It’s Over) en On The Beach. Maar de man heeft een behoorlijke discografie uitgebracht van zesentwintig reguliere studioalbums met talloze geweldige nummers. In 2019 verscheen zijn laatste CD: One Fine Day. Deze LP (helaas beschadigd door een lekkage ooit op mijn vorige adres, maar gelukkig alleen de hoes) verscheen als Chris Rea op het Magnet label. Uitgebracht in 1981 en was zijn vierde. Het is dan wel niet mijn favoriete album van hem, maar er staat genoeg op om van te genieten. Ik heb vroeger iets van vier LP’s van hem gekocht en later ook nog eens vijf CD’s. Zijn hese en zwoele stem en zijn goede gitaarspel hebben me altijd aangesproken. Bovendien vind ik hem een sympathiek figuur, iemand die met goede intenties goede muziek maakt. Zijn zoetgevooiste softrock bevat in veel nummers memorabele deuntjes. Deze LP bevat o.a. de melancholieke en ingetogen nummers: Loving YouDo You Stil DreamOne Sweet And Tender Touch en Goodbye Little Columbus. Met dit album stond hij nog aan het begin van zijn caarriere. Maar na dit album heeft hij veel betere albums gemaakt. Opgenomen in AIR Studios, Abbey Road, Odyssey Studios, Chipping Norton Recording en in Bray Studios.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *