(1331) Metronomy – The English Riviera (2011)

The English Riviera is het derde album van deze band uit Totnes, Engeland. Bestaande uit multi-instrumentist en oprichter Joseph Mount, gitarist, saxofonist en toetsenist Oscar Cash, bassist Olugbenga Adelekan en drummer Anna Prior. The English Riviera, uit 2011, is het eerste album, waarop deze laatste twee te horen zijn. De muziek heeft veel overeenkomsten met dat album van Hot Chip in mijn 1760 lijst. Maar deze vind ik beter. Het kwam in heel wat lijstje in de top tien terecht van beste albums van 2011. De CD begint met het geluid van meeuwen (opgenomen in zuid-Devon) en een strijkerskwartet en kabbelt dan richting een constant zomers geluid. Dat gevoel blijkt zeer aangenaam te zijn, waarbij het ene wonderlijke nummer (The Look) wordt opgevolgd door het andere wonderlijke nummer (She Wants) met een aanlokkelijk gecreerd klankenpalet, zeer strak geproduceerd, met pakkende harmonieen en met de mix van gitaarpartijen en toetsen als golvende sonische geluiden dansend in de wind. Bij de nummers Everything Goes My Way, met de leadzang van gastzangeres Roxanne Clifford, Trouble en Some Written wil je meteen je handdoek op het strand leggen en met een koptelefoon op je oren voorlopig ook blijven liggen. De zee in duiken komt later wel. Het geeft je een heel relaxed gevoel. Een laatste waarschuwing! Zeer verslavend! Uitgebracht door Because Music (AT 1760 – Amadou & MariamCharlotte GainsbourgDjango DjangoChristine and the QueensSelah Sue).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *