The Tallest Man on Earth – Henry St. (2023)

Kristian Matsson, bekend onder zijn artiestennaam The Tallest Man on Earth, is een getalenteerde Zweedse indie folk singer songschrijver. Werd ooit bestempeld als een van de nieuwe New Dylans. Wat eerder een last dan een zegen zou kunnen zijn, lijkt mij. Zijn album The Wild Hunt uit 2010 heb ik in mijn 1760 lijst staan op plek 646. Henry St. is alweer zijn zevende album, en zijn eerste waar hij gebruikt maakt van meerdere muzikanten. Onderandere van Phil Cook van His Golden Messenger die op zes nummers verdienstelijk piano en orgel speelt: op Henry St.In Your Garden StillGoodbyeItalyNew Religion en Foothills. Misschien niet zo goed als The Wild Hunt, waarop hij in zijn eentje als gitarist te horen is, maar toch ook met een paar nummers die wonderschoon zijn, zoals Major League en Henry St. De rest vind ik, vergeleken met dat album uit 2010, toch wel een beetje tegenvallen. Maar dat album vind ik dan weer erg goed. Toch beslist het beluisteren waard. Uitgebracht door ANTI- (Cass McCombs 2019, James Brandon Lewis Trio 2023).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *