(1396) The Cranberries – Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (1993)

Afkomstig uit Limerick, Ierland. Everybody Else Is doing It, So Why Can’t We? was het debuutalbum van The Cranberries, waaraan in 2018 een einde kwam door de tragische dood van zangeres Dolores O’ Riordan, een zangeres die gezegend was met een prachtige hunkerende, smachtende en soms jodelende stem. Dit album is elegante en charmante dreampop waar beslist ook de twee Hogan broers, Noel en Mike Hogan, op gitaar en bas en drummer Fergal Lawler, zeker ook verantwoordelijk voor zijn, maar de zangeres is wat mij betreft de ster van het hele album. Er staan meerdere hoogtepunten op deze CD. SundayPrettyNot SorryStill Can’t en Wanted, allemaal emotionele en ingetogen liedjes met celtische invloeden. Louterend en melancholisch. Maar het mooiste nummer is Linger, misschien wel het bekendste nummer van de band. Het is een perfect popliedje. Uitgebracht door Island (AT 1760 – o.a. Fairport ConventionKing CrimsonNick DrakeSandy Denny en Tom Waits), geproduceerd door Stephen Street (AT 1760 – MorrisseyKaiser Chiefs) en opgenomen in Windmill Lane in Dublin (AT 1760 – U2Van Morrison & The Chieftains) en in Surrey Sound in Leatherhead (AT 1760 – The PoliceGodley & Creme).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *