(1397) The Killers – Day & Age (2008)

Welkom in de glitterende, glanzende en schitterende wereld van The Killers, muziek gemaakt door poseurs in gouden pakken met kwastjes en veren op de schouders die zo weg lijken te komen uit de wereld van Tom Waits, of als een soort van hoofdpersonen zijn in de film Fear and Loathing in Las Vegas met Johnny Depp. Waar de valse schijn van Vegas, van winnaars en verliezers, van mislukkelingen en verschoppelingen, een mooi beeld geven van verval en uiterlijk vertoon. Over gokkers die hun kapitaal zijn kwijtgeraakt en eenzaam dronken in karaoke bars in paars neon licht een nieuw geluk proberen te vinden. De Amerikaanse droom die zo ver weg lijkt, waar de waarheid pas de volgende ochtend in je gezicht slaat ergens langs de snelweg in een goedkoop motel aan de rand van de woestijn. Als een Dustland Fairytale. In de sterren zul je je eigen toekomst zien, dat beloven The Killers je met nummers als Losing TouchJoy RideThis Is Your LifeNeon TigerThe World We Live In en Goodnigt Travel Well. Dit alles met een zodanig bombastisch geweld dat dit toch wel een goed album is waarvoor je kunt vallen.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *