Vintage Trouble – Heavy Hymnal (2023

Vintage Trouble, uit Hollywood, Los Angeles, werd eerder al eens heel populair na het uitbrengen van het debuutalbum The Bomb Shelter Sessions, uit 2011, door op te treden op festivals als Glastonbury, Austin City Limits en Lollapalooza, en als voorprogramma te dienen van The Rolling StonesBrian MayThe Who en AC/DC.​ Voor mij is dit mijn eerste kennismaking. Ik had nog nooit van deze band gehoord. Heavy Hymnal is het vierde album van dit viertal en laat een soort van retro geluid horen, waaraan je gewoon geen hekel kunt hebben. Je hoort onmiddelijk dat je met liefhebbers te maken hebt die zeer overtuigend overkomen met ronduit inspirerende muziek. Met een geluid van soul, funk, blues, rock, een vleugje gospel, en met een stevige gitaarsound. Zanger Ty Taylor weet een overtuigend gevoel van urgentie bij de luisteraar over te brengen. Het blijkt maar weer dat er voor een ieder altijd weer nieuwe bands aan de horizon verschijnen die laten horen dat creatieviteit altijd zal blijven bestaan. Met duidelijke invloeden van PrinceSly and the Family StoneJames BrownGary Clark Jr. en Robert Cray. Vintage Trouble is een band om van te houden. Uitgebracht door Cooking Vinyl (The Darkness, 2021).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *