(1374) Angelo Badalamenti – Twin Peaks (1990)

Ook ik zat in de jaren negentig aan de buis gekluisterd om de verwikkelingen te volgen in het denkbeelde plaatsje Twin Peaks. Al was het alleen al om Kyle MacLachlan te zien die ik al kende als acteur in de rol van Paul Artreides in Dune, een film ook van David Lynch. De zoektocht van Special Agent Dale Cooper naar de moordenaar van Laura Palmer was in Nederland in ieder geval een hele sensatie (wereldwijd eigenlijk ook). Deze serie was zijn tijd ver vooruit en wordt inmiddels beschouwd als een mijlpaal in televisiedrama. De muziek van deze soundtrack is van Angelo Bandalamenti, een Amerikaanse componist die veelvuldig met Lynch heeft samengewerkt, en die o.a. verantwoordelijk is voor de scores van Blue Velvet, Cousins, Cabin Fever, Mulholland Drive, Stalingrad en The Witcher Man. Deze soundtrack van de serie bestaat uit elf nummers waarvan er drie worden gezongen door Julee Cruise. Deze nummers, The NightingaleInto The Night en Falling zijn mede geschreven door Lynch. De muziek is net zo mysterieus als de televisieserie zelf. Heerlijke muziek om bij weg te dromen. De beste track na de openingsnummers Twin Peaks Theme, waarvoor Badalamenti een Grammy won, en Laura Palmer’s Theme en ook Dance Of The Dream Man, een mooi saxofoonnummer, wordt voor het laatst bewaard en dat is Falling, dat ook als single verscheen. En dat voor een soundtrack album best nog een grote hit is geworden.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *