Bar Italia – Tracy Denim (2023)

Bar Italia is een uit Londen afkomstig trio, bestaande uit Nina Cristante, Sam Fenton en Jezmi Fehmi. In 2020 en 2021 bracht de band twee albums uit op World Music. Tracey Denim is echter uitgebracht door Matador (Algiers, 2020). Je kunt dit album nogal vage muzak noemen: mistige zurigheid met schommelende stemmingen. Maar het album klinkt wonderlijk samenhangend, en op een bepaalde manier toch ook verfrissend met een gevoel voor zelfspot. Met minimalistische dromerige nummers gepaard met heldere gitaarloopjes die gaan over eenzaamheid, ongemak, verdriet, verveling en stukgelopen relaties die vaak nogal humeurig klinken. Best fijn om naar te luisteren, maar zeker niet het beste album dat ik tot nu toe in 2023 gekocht heb.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *