Kerstalbums

We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year is een CD uit 2011. Deze CD bestaat uit een verzameling hardrock en heavy metal artiesten, waarvan ik er een aantal wel ken zoals Alice Cooper, Ronnie James Dio, Lemmy, Dave Grohl, Billy F. Gibbons, Tony Iommi, Steve Lukather en Michael Schenker, maar een aantal anderen ook totaal onbekend voor mij zijn. Al deze muzikanten van bands als Quiet Riot, Talisman, Black Sabath, ZZ Top, Queensryche, Motorhead, Foo Fighters, King’s X en Grand Funk Railroad, zijn in verschillende samenstellingen op deze CD te horen. Niet alle nummers zijn even goed, maar Run Rudolph Run met Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons en Dave Grohl, Santa Claus Is Back In Town met Tim Owens, Steve Morse, Juan Garcia, Marco Mendoza en Vinny Appice en Rudolph The Red Nosed Reindeer met Dez Fafara, Doug Aldrich, Blasko en John Tempesta zijn dan wel weer aardig. Christmas van Bruce Cockburn, een folk album uit 1993, vind ik dan weer veel interessanter. Deze CD is echt heel mooi. De stemmige uitvoeringen van de voor mij bekende God Rest Ye Merry Gentlemen, It Came Upon A Midnight Clear, Les Anges Dans Nos Campagnes en Angels We Have On Heard On High (Gloria In Excelsis Deo), en de voor mij onbekende Down In Yon Forest, Early On One Christmas Morn, Riu Riu Chiu en The Huron Carol, zijn werkelijk allemaal prachtig.

Nieuwe toegevoegde nummers in mijn verzameling:

 • Down In Yon Forest (Bruce Cockburn)
 • Early On One Christmas Morn (Bruce Cockburn)
 • Mary Had A Baby (Bruce Cockburn)
 • Riu Riu Chiu (Bruce Cockburn)
 • Rockin’ Around The Xmas Tree (Joe Lynn Turner, Bruce Kulick, Bob Kulick, Rudy Sarzo, Simon Wright)
 • Run Rudolph Run (Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons, Dave Grohl)
 • Shepherds (Bruce Cockburn)
 • The Huron Carol (Bruce Cockburn)

Nieuwe Top 5 met de meeste uitvoeringen:

 • (1) Silent Night 12 keer
 • (2) Jingle Bells 10 keer
 • (3) Little Drummer Boy 9 keer
 • (3) Santa Claus Is Comin’ To Town 9 keer
 • (5) White Christmas 8 keer
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *