Rose City Band – Garden Party (2023)

Dit is het vierde album van een van de drie bands (Moon Duo, Wooden Shjips, Rose City Band) waarin multi muzikant Eric Ripley Johnson actief is. Die andere twee bands ken ik dan wel niet, maar deze van Rose City Band (Ripley Johnson, John Jeffrey, Paul Haasenberg, Barry Walker, Sanae Yamada van Moon Duo) is in iedergeval wel een hele fijne. Garden Party is psychedelische country, met allemaal nummers (Chasing RainbowsSlow BurnGarden SongPorch BoogieSaturday’s GoneMariposaMoonlight HighwayEl Rio) over stralende zomerwarmte, nachtelijke wandelingen door de bossen, op je veranda zitten onder het maanlicht, lome zaterdagen die voorbij zijn en over de wonderbaarlijke schoonheid van de natuur. Met lekkere lange uitgesponnen gitaarsolo’s alsof The Allman Brothers Band weer actief is, of alsof Jerry Garcia is opgestaan uit de dood (dit album doet me denken aan Workingman’s Dead van Grateful Dead). Een zeer melancholisch, weemoedig en sfeervol album met een zonnig geluid dat je inderdaad laat verlangen naar de zomer of naar nachten lekker liggend in een hangmat onder sterrenhemel terwijl je het leven probeert te overpeinzen. Uitgebracht door Thrill Jockey (OOIOO, 2020).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *