(1383) The Raconteurs – Consolers Of The Lonely (2008)

Het tweede album van The Raconteurs. Het verscheen vier jaar voor White’s eerste soloalbum, Blunderbuss, en een jaar na het achtste en laatste studioalbum, Icky Thump, van The White Stripes. Het moge duidelijk zijn dat Jack White nogal een productief persoon is. Want laten we zijn activiteiten met The Dead Weather, zijn eigen platenlabel en zijn eigen studio ook niet vergeten. Op Consolers of The Lonely tovert hij samen met Patrick Keeler, Brendan Benson (samen met White verantwoordelijk voor alle nummers) en Jack L.J. Lawrence, weer allemaal ijzersterke gitaarriffs tevoorschijn. Maniakaal en een lust voor de luisteraar. Salute Your SolutionMany Shades Of BlackOld Enough en Consoler Of The Lonely, alle vier op single uitgebracht, zijn echte power blues achtige songs. Hold up en Five On The Five zijn typische voorbeelden van zijn maniakale uitspattingen. Soms neemt de band ook wat gas terug, zoals op You Don’t Understand MeOld EnoughTop YourselfRich Kid Blues (een cover van Terry Reid) en Carolina Drama. Goed gelukt is ook de samenwerking met een aantal leden van The Memphis Horns: Wayne Jackson, Jack Hale en Tom McGinley op The Switch And The Spur en Many Shades Of Black. Jack White is een echte magier die allemaal mooie dingen uit zijn hoed weet te toveren. Zijn muzikale bezetenheid heeft hem ver gebracht. Uitgegeven door White’s eigen Third Man Records (Brendan Benson 2020, Jack White 2022).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *