(1384) Parquet Courts – Light Up Gold (2013)

Gaat geen moment vervelen dit officiele debuutalbum (of eigenlijk tweede album) van dit uit New York City afkomstige viertal. Parquet Courts, bestaande uit de twee broers Andrew Savage en Max Savage, Sean Yeaton en Austin Brown, bracht dit album uit nadat ze eerder al het in 2011 alleen op casetteband verschenen American Specialities hadden uitgebracht. Dit echte debuut, Light Up Gold uit 2013, klinkt aantrekkelijk onstuimig. Hoekige tegendraadse gitaarriffs, die in een paar nummers ook melodieus aandoen, wervelen kronkelig door het hele album heen. Soms gecontroleerd chaotisch en vaak met een sprankelende eenvoud. Doet denken aan Talking HeadsWirePavementPixiesThe Modern Lovers en ook aan Minutemen, maar heeft toch een eigen uniek geluid. Met nummers als Master Of My CraftBorrowed TimeYr No StonerTears O Plenty en Picture Of Health geven deze mannen een frisse kijk op het leven waar volop aan te genieten valt. Een sterk album dat het best te omschrijven is als garage rock revival, denk ik. Uitgebracht door Borrowed Tunes.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *