De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(780) The Nits – In The Dutch Mountains

Ik heb best wel een aantal live LP’s en CD’s van Nederlandse bands, maar ik denk dat ik deze de beste vind: Urk van Nits. Luister er naar en je bent verkocht. Al hun grote hits (en andere nummers die er toe doen) staan op deze CD, waaronder Adieu Sweet BahnhofJ.O.S. DaysSketches Of SpainNescioThe DreamDapperstreetTwo SkatersThe Panorama ManMountain JanMan Eating House en Red Tape, een van de oudste nummers op deze dubbelaar. Urk is een livealbum van internationale allure. Kunst met een grote K. Perfect gespeeld door Henk Hofstede, Robert Jan Stips, Rob Kloet en Joke Geraets, live opgenomen in Amsterdam, Utrecht en Moskou in 1988 en 1989. In The Dutch Mountains is het enige studioalbum dat ik verder van deze Amsterdammers heb. En nee deze staat in mijn 1760 lijst niet bijzonder hoog, maar is echt een voortreffelijk album. Een van de beste die ooit gemaakt is door een Nederlandse band.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *