(1387) No Doubt – Tragic Kingdom (1995)

Tragic Kingdom was het derde studioalbum van de Amerikaanse rockband No Doubt, uitgebracht in 1995. Het was het laatste album met de originele toetsenist Eric Stefani, de broer van de zangeres Gwen Stefani, die de band in 1994 verliet, maar toch nog een rol van betekenis speelde op dit album. Tragic Kingdom hielp bij de opkomst van ska revival (Rancid, Reel Big Fish, Sublime, The Mighty Mighty Bosstones) van de jaren negentig. Tussen 1995 en 1998 werden van het album zeven singles uitgebracht, waaronder Just a Girl en Don’t Speak. Tragic Kingdom is een zeer catchy album met een stevig gitaar geluid met op een aantal nummers gebruik van blazers. Met een mengeling van ska, punk, rock, funk en pop. Het album werd opgenomen in elf verschillende studio’s in de omgeving van Los Angeles tussen maart 1993 en oktober 1995. Beste nummers zijn wat mij betreft SpiderwebsJust A GirlDifferent PeopleThe ClimbDon’t SpeakWorld Go ‘Round en End It On This. Gwen Stefani zou later een popdiva solo carriere beginnen, met echt verschrikkelijke muziek, maar deze van haar met No Doubt kan ik nog steeds wel waarderen. Het werd bovendien het commercieel meest succesvolle album van de band.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *