De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(788) Melissa Etheridge – Yes I Am

Ik heb twee CD’s van Melissa Etheridge. Yes I Am (1993) en Your Little Secret (1995). Deze vrouwelijke Bruce Springsteen brak wereldwijd door met Yes I Am. Your Little Secret was wat verkoopcijfers betreft een beetje een teleurstelling. Maar ik vind beide albums wel fijn om naar te luisteren. De stem van Melissa Etheridge is zalvend en gerustellend. Ik vind haar geloofwaardig op beide albums. Ze is een gepassioneerde artiest. Your Little Secret is wel een sfeervol album, maar wat mij betreft iets te soft. Misschien wel meer dan de helft van dit album bestaat uit rustige ballads, zoals All The Way To HeavenShriner’s ParkChange en This War Is Over. Yes I Am is veel steviger en rauwer, en neigt meer naar bluesrock, waar ik eigenlijk veel meer mee heb. Songs als I’m The Only One, Silent Legacy, Come To My WindowYes I Am en Resist zijn prima rock nummers. Beide albums zijn uitgebracht door Island en allebei mede geproduceerd door Hugh Padgham (AT 1760 – Phil Collins).

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *