(1404) Underworld – Beaucoup Fish (1999)

Intelligente progressive house gemaakt door dit trio uit Cardif, Wales. Gaat geen moment vervelen. Beaucoup Fish was het vijfde album van zanger/gitarist Karl Hyde en de twee keyboardspelers Darren Emerson en Rick Smith. Het is de best verkochte CD van Underworld geworden. Het album is muziek dat smeersel is voor de ziel, een wervelende flow van techno beats dat op sommige momenten (Jumbo) zelfs doet denken aan The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd, en het nummer Skym een beetje britpop achtig klinkt, naar mijn idee. Misschien geen meesterwerk? Nee! Maar muzikaal wel een groots avontuur. Beaucup Fish bewijst dat house of techno veel meer kan zijn dan alleen maar four-on-the-floor beats met 120 slagen per seconde. Dit is psychedelische dance waarbij de synthesizers soms als violen klinken, en op het album het creatief gebruik van een vocoder ook niet wordt geschuwd. Met voornamelijk zeer lange nummers van elf, negen, zeven en vijf minuten. Krakers zijn in iedergeval alle nummers die op single zijn uitgebracht: MoanerPush UpstairsJumboKing Of Snake en Bruce Lee. Zeer de moeite waard dit muzikale avontuur dat eind jaren negentig voor elektronische muziek de lat zeer hoog heeft gelegd.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *