Lee Fields – Sentimental Fool (2022)

Sentimental Fool is het achtste album van Lee Fields. Vanaf 1969 verschenen er geregeld albums en singles van deze man bij wie de soul blijkbaar nog steeds in het bloed zit. En blijkt dus al meer dan vijftig jaar in het vak te zitten. Het ontdekken van nieuwe muziek en nieuwe artiesten blijf ik maar intrigerend vinden. En vooral met deze muzikant en zanger met dit album is dit zeker genieten. Want Sentimental Fool is een tijdloos statement. Niets meer en niets minder. Geflankeerd met topmuzikanten uit de Daptone stal met blazers, orgel, piano en heerlijke achtergrondkoortjes, is deze gepassioneerde muzikant een regelrechte zegen. De man heeft een stem (rauw, doorleefd en vol met emoties) waar menig zanger jaloers op zal zijn, en waar iemand als James Brown respect voor zal hebben gehad (niet voor niets werd Fields ook wel Little JB genoemd). Deze man kun je rustig vergelijken met Sam Cooke of Otis Redding. Luister bijvoorbeeld naar ForeverTwo JobsOrdinary LivesWithout A HeartWhat Did I Do en Extraordinary Man, en je zult versteld staan dat deze muziek nog steeds gemaakt wordt. En ook voor iemand die ook alle ruimte krijgt om te zingen. Geproduceerd door Gabriel Roth, ook wel bekend als Bosco Mann, in Penrose Recorders, Riverside Californie en uitgebracht door Daptone (AT 1760 – Charles Bradley) en (Thee Sacred Souls – The Sacred Souls, 2022).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.