(1447) Frankie Goes to Hollywood – Welcome To The Pleasuredome (1984)

Frankie Goes to Hollywood was een Engelse synth- en dancepopband uit Liverpool, ontstaan uit de locale punkscene van de late jaren zeventig. De bekendste bezetting van de groep (en op dit album) bestond uit Holly Johnson (zang), Paul Rutherford (achtergrondzang), Peter Gill (drums, percussie), Mark O’Toole (basgitaar) en Brian Nash (gitaar). FGTH heeft maar twee albums uitgebracht, en deze was beslist de meest succesvolle. Het tweede album uit 1986 was er waarschijnlijk eentje teveel. Vergeleken met het debuut vielen de verkoopcijfers nogal tegen. En na dit album is Frankie dus niet meer naar Hollywood gegaan. De bandleden kregen ruzie en dat was einde verhaal. Welcome To The Pleasuredom bevat de drie bekende singles RelaxTwo Tribes en The Only Star In Heaven (aka The Power Of Love), en kan worden beschouwd als een kerstsingle. Two Tribes geregisseerd door Kevin Godley en Lol Creme, is een anti-oorlogsnummer, en toont op de video lookalikes van Ronald Reagan en Konstantin Chernenko, die in een feesttent worstelen terwijl bandleden en anderen weddenschappen plaatsen op de uitkomst. Het werd een van de top 30 best verkochte platen in het Verenigd Koninkrijk ooit. En persoonlijk vind ik dit ook het beste nummer van de hele CD. De rest van het album bevatten covers van War (The Temptations), Ferry Cross The Mercy (Gerry and the Pacemakers)Born To Run van Springsteen en het Burt Bacharach nummer San Jose. De rest van het album is verder niet echt de moeite waard, of het moet Krisco Kisses zijn, een Spandau Ballet en Heaven 17 achtig nummer. Geproduceerd door Trevor Horn (AT 1760 – The Buggles, ABC) en uitgebracht door ZTT Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.