(1566) Rabih Abou-Khalil – Blue Camel (1992)

Abou-Khalil, geboren in Beiroet in Libanon, verhuisde in 1978 naar Duitsland, studeerde daar klassieke fluit, en heeft sindsdien meer dan twintig albums op zijn naam staan. Zijn laatste album, Hungry People, verscheen in 2012. Deze, Blue Camel uit 1992, is een betoverend jazz fusion album. Abou-Khalil, zelf een oed speler (een snaarinstrument en een voorloper van de luit en vooral gebruikt in het Midden Oosten) laat op dit album een prettige mix van moderne jazz en traditionele Arabische muziek horen. Bijgestaan door de andere absolute hoofdrolspelers Kenny Wheeler (ALBUM TOP 1760 – Bill BruffordDavid Sylvian) op flugelhoorn en trompet, Charlie Mariano (AT1760 – Herbert Gronemeyer) op altsaxofoon en Steve Swallow (AT1760 – The Art Farmer Quartet) op bas. 

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.