Bob Dylan – 1970 (2021)

Deze 3CD bevat maar liefst 74 unreleased outtakes en drie uur pure magie (als men een Dylan fan is tenminste). Het uitbrengen van deze oorspronkelijke vijftig jaar oude opnamesessies (tussen 3 maart en 12 augustus 1970) van Self Potrait en New Morning zijn enkel en alleen bedoeld om de copyrights niet te laten verlopen, en zijn dus uitgebracht als Columbia’s 50th Anniversary Collection Copyright Extension Series (niet de verwarren met Dylan’s eigen Bootleg Series). Maar toch krijgen we er veel moois voor terug. 1970 kreeg dus uiteindelijk een officiële release in februari 2021, ook uiteraard om de overweldigende vraag van de vele fans te beantwoorden. Het meest interessante aan dit album is natuurlijk de aanwezigheid van George Harrison die op negen van de opnames aanwezig is als zanger en gitarist (Time Passes SlowlyMama You Been On My MindI Met Him On A SundayDa Doo Ron RonOne Too Many MorningsAll I have To Do Is DreamGates Of EdenMatchboxYour True LoveIt Ain’t Me Babe). Ik heb heel wat albums van Dylan, en deze is een welkome aanvulling.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged , . Bookmark the permalink.