(1567) The Wingdale Community Singers – The Wingdale Community Singers (2005)

Of ze nog bestaan, ik zou het eigenlijk niet weten. Maar volgens mij niet. The Wingdale Community Singers uit Brooklyn hebben maar drie albums gemaakt. Dit debuutalbum kwam uit in 2005. Na dit album volgden nog Spirit Duplicator in 2009 en Night, Sleep, Death in 2013. Ik vind het nog steeds een fijne CD om naar te luisteren. David Grubbs, Hannah Marcus, & Rick Moody perform an album of faux-traditional folk classics with explosions of modernism, staat er op een sticker op de voorkant van de CD. En dat dekt inderdaad ook wel de lading. Je hoort een soort mix van americana en country folk. Het is muziek om je verloren bij te voelen. Alsof je dust bowl vluchtelingen hoort die ergens onderweg gestopt zijn om met wild vreemden een half uurtje muziek te maken, haast in de geest van Woody Guthrie en The Carter Family.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.