De uitklaphoes van de LP #87

Rock ‘N’ Roll Animal van Lou Reed

Deze LP was zijn eerste livealbum, opgenomen op 21 december 1973 in de Howard Stein Academy in New York City en uitgebracht in 1974. Zijn eerste drie LP’s, Lou Reed, Transformer en Berlin, waren toen al verschenen. Het eerste nummer Sweet Jane begint al meteen verpletterend met een zeer indrukwekkende intro van drie minuten, een van de mooiste die ooit is verschenen op een livealbum. Verantwoordelijk hiervoor zijn de twee gitaristen Dick Wagner en Steve Hunter. Er staan maar vijf tracks op deze LP. Vier ervan zijn Velvet Underground nummers: Sweet JaneHeroinWhite Light/White Heat en Rock ‘N’ RollLady Day komt van zijn Berlin album. Ik heb deze LP altijd indrukwekkend gevonden. Het is een voorbeeld van een echt ouderwets klassiek rock album. Er zit een onvoorstelbare kracht in deze LP. Met een totaal geluid zoals alle rockbands live eigenlijk zouden moeten klinken: rauw, intensief, hard en energiek. Het geeft je het gevoel naar het geluid van een zware ronkende vrachtwagen te luisteren met zwarte uitlaadgassen. Je hoort muziek voor hardrockende bierdrinkers en niet voor art lovers, voor fans van de Velvet Underground (de versies op deze LP zijn totaal anders dan die van de VU). Dit concert van Reed komt uit een tijd die helaas niet meer bestaat. Hij was inderdaad een Rock ‘n’ Roll Beest. Hij stond op eenzame hoogte. Geproduceerd door Lou Reed en Steve Katz (zanger en gitarist van Blood Sweat & Tears). Uitgebracht door RCA.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *