(1363) The Scene – Blauw (1990)

Zoals te zien op de sticker op de CD heeft De Scene met dit album in 1991 een Edison gewonnen. En terecht. Blauw, het vierde album van de band, is meer dan uitstekend. The Lau (in 2015 overleden) was een van de beste Nederlandse liedjesschrijvers. Zijn teksten zijn zeer poetisch: hij kon als het ware zijn verbeeldingskracht op een pakkende manier bij iedereen overbrengen. Zowel het titelnummer Blauw als Iedereen Is Van de Wereld zijn tijdloze nummers. Of beter gezegd twee echte Nederlandstalige Klassiekers. Blauw geeft je een soort van religieuze ervaring en Iedereen is in de loop der jaren gewoon een rasecht Nederlands volkslied geworden. Deze twee nummers vervelen nooit. Andere tracks die er ook boven uit springen zijn Rigoreus, Geloof en Brand. Op het album is ook Rob Kruisman te horen op saxofoon (met name op Iedereen Is Van De WereldDe Stem Die Fluisterd In De Nacht) die ook bekend is van werk met Ekseption, Bintangs, Carlsberg, BrainboxGruppo Sportivo, De Gigantjes en Supersister. Opgenomen in Studio 88 in Hilversum en Peermusic Productions in Hamburg, geproduceerd door Rick de Leeuw van De Kecks, en uitgebracht door Phonogram/Mercury.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *