The Budos Band – Frontier’s Edge (2023)

The Budos Band is een Amerikaanse instrumentale negen koppige formatie uit Staten Island, New York, opgericht in 2005. Maakt muziek met invloeden van trippy psychedelica, Afro funk, Afro soul, proto metal, soul uit de jaren zestig en hardrock uit de jaren zeventig. Een beetje te vergelijken met de albums die ik heb gekocht van Monophonics It’s Only Us uit 2021 en Lee Fields Sentimental Fool uit 2022. Deze CD, dit jaar in juli uitgebracht, is eigenlijk een EP (de derde EP van de band uitgebracht na de CD Long In The Tooth uit 2020) duurt maar iets van vijftien minuten en bestaat maar uit zes nummers. Maar de muziek is rijk aan verbeeldingskracht, en geeft je het gevoel alsof je er uren naar luisterd. De nummers hebben allemaal complexe arrangementen met diepe lagen van muzikaliteit, en is een soort combinatie van jazz rock en deep funk, met een stelletje geweldige blazers. Zou zo maar gebruikt kunnen worden als filmmuziek. Uitgebracht door Diamond West Records, het eigen huislabel van de band, dat wordt gerund door saxofonist Jared Tankel en gitarist Tom Brenneck van de band.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *