Hiss Golden Messenger – Jump For Joy (2023)

Ik had al eens eerder een CD van deze band gekocht. Heart Like A Levee uit 2016. Inmiddels heeft Hiss Golden Messenger, dat eigenlijk maar uit een persoon bestaat. namelijk de in North Carolina wonende MC Taylor, alweer zijn vijftiende album afgeleverd. En het klinkt erg opgewekt. Het is een album om vrolijk van te worden. Misschien ook wel omdat een aantal rootsy nummers aan Little Feat doen denken. De nummers die samen Jump for Joy vormen, vertellen het verhaal gezongen vanuit het perspectief van zijn alter ego Michael Crow en luisteren als een soort brief, als ansichtkaarten verstuurd tussen hemzelf en zijn zelf verzonnen alias. Begeleid door gitarist Chris Boerner, bassist Alex Bingham, toetsenist Sam Fribush en drummer Nick Falk, een verzameling muzikanten die hem tijdens live concerten regelmatig bijstaan. I Saw The New Day In The WorldSunset On The FadersJump For JoyJesus Is BoredWondering en My Old Friends, zijn bewijzen van een boeiende singer/songschrijver die de kunst verstaat om mooie liedjes te schrijven. Geproduceerd door MC Taylor zelf al in 2022 in de legendarische Sonic Ranch-studio in Tornillo, TX, (AT 1760 – SwansJames Vincent McMorrow) op slechts een korte loopafstand van de Mexicaanse grens. Uitgebracht door Merge Records (Fruit Bats 2021, Superchunk 2022).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *