Slift – IIion (2024)

Het uit Frankrijk afkomstige trio Slift, bestaande uit de broers Jean Fossat (zang, gitaar, toetsen) Remi Fossat (bas) en Canek Flores (drums, piano, vibrafoon) laten op deze CD een combinatie van psychedelische rock, metal en prog rock horen. Ilion is het derde album van de band. Het blijkt een boeiende luisterevaring te zijn. Ongemakkelijk maar zeer de moeite waard. Het hele album is een explosie van kracht en agressie met hier en daar wat korte atmosferische rustpunten van verfijnde lyriek dat dan weer wordt opgevolgd door overdonderende gitaaruitbarstingen en huiveringwekkend geschreeuw van de zanger. Alsof Pink Floyd met Syd Barret nog in de gelederen in het nummer Uruk met een wat steviger metal sausje aan de weg had getimmerd. The Words That Have Never Been HeardConfluenceNinth en The Story That Has Never Been Told, varierend van acht tot twaalf minuten, zijn ronduit verbluffende luisterervaringen en lijken eindeloos te duren. Als een soort luisterboek over vernietiging, bloed, magie, mystiek, geboorte, duisternis, vernietiging en dood, waarbij het hele universum er eigenlijk bij wordt gesleept, en zou zomaar als soundtrack voor de films Excalibur en Prometheus hebben kunnen dienen. Muziek om buiten jezelf mee te treden vlak voor je eigen einde. Dus een warm welkom in het universum van deze mannen uit Toulouse over tijd en ruimte, over Goden van andere planeten, verpakt in een angstwekkende nachtmerrie. Uitgebracht door Sub Pop (Omni 2019, Kiwi Jr. 2021, TV Priest 2021).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *