Bob Dylan Covers

Nieuw aangeschaft: The Dylan Project van Steve Gibbons en Live At Cropredy 1999 van The Dylan Project. Dit is een 2CD van dus dezelfde artiest, Steve Gibbons, samen met zijn band (Simon Nicol, Dave Pegg, Gerry Conway, John Bundrick) met voor het grootste gedeelte dezelfde nummers op beide CD’s. Ik moet zeggen Gibbons is een van de betere Dylan vertolkers. Je moet je steeds weer opnieuw realiseren dat je Dylan zelf niet hoort zingen. Zijn stem lijkt namelijk sprekend op die van hem. Dat andere album van Jef Lee Johnson, The Zimmerman Shadow, spreekt me eigenlijk meer aan. Ik had nog nooit eerder van hem gehoord. Maar deze man, die in 2013 is overleden, is een uitstekende gitarist. Met zeer interessante rock en blues Dylan covers. Wat mij betreft ook een van de betere. Verder heb ik nog een nummer van een album van Stephen Stills toegevoegd dat staat op Turnin’ back The Pages namelijk It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry.

Nieuwe toegevoegde nummers:

 • Peggy Day (Steve Gibbons)
 • Winterlude (Steve Gibbons)

Top 10 meest gecoverde Dylan nummers:

 • (1) Blowin’ In The Wind 19 keer
 • (1) Don’t Think Twice, It’s All Right 19 keer
 • (3) All Along The Watchtower 14 keer
 • (3) The Times They Are A Changin‘ 14 keer
 • (3) I Shall Be Released 14 keer
 • (6) Mr. Tambourine Man 13 keer
 • (6) Just Like A Woman 13 keer
 • (6) Like A Rolling Stone 13 keer
 • (9) Knockin’ On Heaven’s Door 12 keer
 • (10) It Ain’t Me Babe 11 keer
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *