De uitklaphoes van de LP #82

Rain Dogs van Tom Waits

Rain Dogs is het negende studioalbum van Tom Waits, uitgebracht in 1985, en wordt algemeen beschouwd als het middelste album van een trilogie samen met Swordfishtrombones en Franks Wild Years. Het heeft een breed spectrum van genres en muziekstijlen waarbij instrumenten worden gebruikt als marimba, accordion, staande bas, trombone en banjo, samen met opgenomen straatgeluiden uit New York City, waar Waits verbleef tijdens de opnames van het album. Het is absoluut zeker een van zijn betere albums. Het is zeer gevarieerd en bevat prachtige melodieen. Met nummers als Singapore, Clap HandsHang Down Your HeadTimeDowntown Train (o.a. gecoverd door Rod Steward, Bob Seger en Patty Smith), Tango Till They’re SoreBig Black Mariah en Gun Street Girl, die zoals gewoonlijk altijd bij Waits allemaal weer gaan over de zelfkant van het leven en muzikaal verwoord worden door een man die weet te grommen, te brommen, te brullen, te brabbelen, te schreeuwen en te gorgelen maar ook zachtaardig zingt. Waits is een fenomeen die het cabaret van Bertold Brecht en Kurt Weil naar de straten van Amerika heeft gebracht. Ook met dit album heeft hij bewezen een van de grootste Amerikaanse artiesten te zijn. Raindogs is waarlijk een puur kunstwerk. Uitgebracht door Island Records.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *