(1375) Eva Cassidy – American Tune (2003)

American Tune is een album van Eva Cassidy dat zeven jaar na haar dood is uitgebracht. Zij was een Amerikaanse muzikante en zangeres die bekend stond om haar interpretaties van jazz, folk en bluesmuziek, gezongen met een krachtige, emotionele sopraanstem. In 1992 bracht ze haar eerste en enige studioalbum uit, The Other Side, een set duetten met muzikant Chuck Brown, gevolgd door het live soloalbum uit 1996, getiteld Live at Blues Alley. Hoewel ze werd geeerd in haar geboortestad Washington D.C., was ze verder vrijwel onbekend op het moment van haar dood op drieendertigjarige leeftijd in 1996. American Tune bevat studio outtakes en live opnames van covers van bekende nummers als True ColorsHallelujah I Love Him SoGod Bless The ChildAmerican Tune en Yesterday. Inmiddels zijn er iets van negen postuum uitgebrachte albums van haar verschenen. De trieste achtergrond van deze zangeres die beroemd werd na haar dood maakt deze CD bijzonder.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *