Robert Ellis – Yesterday’s News (2023)

Geboren in Lake Jackson is deze Texaan iemand wiens muziek je meteen bij je kladden pakt. Yesterday’s News is zijn zesde album. En het is een hele mooie met negen prachtige ingetogen liedjes. Met zelf op zijn akoestische gitaar en op percussie wordt hij begeleid door Aden Bubek op contrabas en co producer Josh Block ook op percussie. Dit album is verstilde schoonheid, kwetsbaar en in al zijn eenvoud zeer effectief. Zijn fingerpicking manier van het bespelen van zijn gitaar, wat een lust voor het oor is, doet klassiek aan. Tekstueel gaat hij constant de diepte in met allemaal liedjes om geboeid naar te luisteren. On The RunOut In The WoodsBetter Tomorrow, wat een pracht wordt ons gegeven. Op de nummers Yesterday’s News en Close Your Eyes doet hij aan een jonge Paul Simon denken. Toch wel heel anders dan dat andere album dat ik van hem heb en die ik in mijn 1760 lijst heb staan, The Lights From The Chemical Plant, waarop Simon’s Still Crazy After All These Years op staat, vind ik deze op z’n minst toch net zo goed zo niet beter. Kortom zeer oorspronkelijk en origineel. Muziek waar je beslist een goed gevoel van krijgt. Zeker een aanrader. Uitgebracht door Niles City Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *