(1378) Issa Bagayogo – Sya (1999)

Issa Bagayogo, afkomstig uit Mali, was een kamele ngoni speler (een zessnarig West-Afrikaans instrument vergelijkbaar met een banjo). Hij vermengde inheemse Malinese tradities met westerse popmuziek en is te vergelijken met andere Malinese muzikanten zoals Ali Farka Toure en Toumani Diabate. Voor zijn overlijden in 2016 bracht hij vier albums uit. Sya was zijn debuut uit 1999. De nummers op dit album bevatten een Afrikaanse akoestische instrumentatie van congas, bas, gitaar, djembe en ngoni, gespeeld door andere Malinese artiesten als Moussa Kone, Tata Diakite, Mamou Sidib en Alhassane Sissoko, met licht op de achtergrond een doorlopende stroom van westerse elektronische pulserende beats. Wat een interessante combinatie is. Luisterend naar nummers als GnangranDiarabiLanaya en Kouloun, geeft dit een prettig hynotiserend geluid waardoor je in een een soort van trance terechtkomt. Opgenomen in Studio Bogolan in Bamako in Mali, en geproduceerd door de Fransman Yves Wernert.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *