Neil Young with The Santa Monica Flyers – Somewhere Under The Rainbow 1973 (2023)

Uitgebracht in april van dit jaar is deze 2CD een uitgave van een concert van Young dat hij gaf samen met The Santa Monica Flyers (Ben Keith, Billy Talbot, Ralph Molina, Nils Lofgren) op 5 november 1973 in The Rainbow Theatre in Londen, vlak na de dood van roadie Bruce Berry en Crazy Horse lid Danny Whitten, en vlak nadat hij de opnames van zijn album Tonight’s The Night had voltooid. Het komt uit een van zijn donkerste periodes van zijn leven. Het was voor het eerst dat hij deze nummers op een concert ten gehore bracht. Van dit album speelde hij Tonight’s The NightRoll Another Number (For The Road)Albuquerque, Tired EyesNew MamaMellow My MindWorld On A String en Speakin’ Out. De overige nummers zijn Cowgirl In The SandHelplessHuman HighwayDon’t Be Denied en Flying On The Ground Is Wrong. De opnames van deze 2CD zijn dan wel niet al te best, eigenlijk zeer slecht kun je wel zeggen, en dus letterlijk een echte bootleg, maar historisch gezien (voor Young fans zoals ik) toch zeer de moeite waard om naar te luisteren. Uitgebracht als OBS06 (Official Bootleg Series) door Shakey Pictures Records.

OBS albums van Neil Young in mijn verzameling tot nu toe:

  • OBS01 Carnegie Hall, New York City, 4 december 1970 (2021)
  • OBS03 Dorothy Chandler Pavilion, Los Angeles, 1 februari 1971 (2022)
  • OBS04 Royce Hall, Los Angeles, 30 januari 1971 (2022)
  • OBS05 Citizen Kane Jr. Blues, The Bottom Line, New York City, 16 mei 1974 (2022)
  • OBS06 Somewhere Under The Rainbow, 5 november 1973 (2023)
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *