Sunset Sound Recorders, Los Angeles

Sunset Sound Recorders was een opnamestudio in Hollywood, Californie, gevestigd op 6650 Sunset Boulevard. Gekocht en geopend in 1958 door Disney’s muziekdirecteur Tutti Camarata, op aandringen van Walt Disney zelf, uit een verzameling van oude commerciele en residentiele gebouwen. Een gedeelte van deze gebouwen bestond uit een garage waarvan de schuine vloer de neiging zou hebben om ongewenste sonische staande golfreflecties te verminderen. Al snel werd de audio voor veel van Disney’s vroege films opgenomen in de studio, waaronder Bedknobs and Broomsticks, Mary Poppins en 101 Dalmatiers. Later zouden er meer dan tweehonderd gouden platen in deze studio geheel of gedeeltelijk worden geproduceerd, waaronder albums van Elton JohnLed ZeppelinVan HalenNeil YoungTotoThe DoorsPrinceRolling StonesCaptain Beefheart & His Magic BandThe Mothers Of InventionBeach BoysLinda Ronstadt en Guns N’ Roses.  In 1981 kocht Camarata een andere studio in Los Angeles genaamd The Sound Factory, opgericht door Moonglow Records. De twee studio’s opereren tegenwoordig als respectievelijk Sunset Sound en The Sound Factory.

De onderstaande albums in mijn 1760 lijst zijn in zijn geheel in Sunset Sound Recorders opgenomen:

  • (176) Janis Joplin – Pearl
  • (430) Love – Forever Changes
  • (481) Van Halen – Van Halen
  • (553) Van Dyke Parks – Song Sycle
  • (563) Sergio Mendes & Brasil ’66 – Herb Alpert Presents Sergio Mendes & Brazil ’66
  • (581) Tim Buckley – Tim Buckley
This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *