Stephen Stills – Live At Berkeley 1971 (2023)

Uit de persoonlijke archieven van de man die zo’n belangrijke stempel heeft gedrukt op de folkrockbeweging. In 1971 begon Stephen Stills aan een Amerikaanse tournee, waarbij hij elke show opende met een intieme akoestische eerste set en afsloot met een elektrische. Samen met zijn eigen backingband, waarvan er een aantal, Sydney George, Joe Lalla, Calvin Samuels en Dallas Taylor, een jaar later ook op Stills’ Manassas album zouden meespelen. Op dit album zijn ook The Memphis Horns te horen, de befaamde Stax blazerssectie (in dit geval Jack Hale Sr., Roger Hopps, Wayne Jackson, Andrew Love en Floyd Newman). Deze historische, niet eerder uitgebrachte opnames vonden plaats gedurende twee avonden in het Berkeley Community Theatre. David Crosby (in januari van dit jaar overleden) is te horen op twee nummers op zang en gitaar op You Don’t Have To Cry en The Lee Shore. Deze twee nummers zijn in ieder geval twee van de hoogtepunten, samen met Black Queen, een pianoversie van 49 Bye-Byes/For What It’s Worth en Bluebird RevisitedLean On MeCherokee en Ecology Song met de blazers van The Memphis Horns in een hoofdrol. Uitgebracht door Omnivore Recordings.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *