(1393) The Drifters – Rockin’ & Driftin’ (1958)

Rockin’ & Driftin’ was het tweede album van The Drifters en meteen al de eerste zonder Clyde McPhatter, de leadzanger en het tot dan toe belangrijkste gezicht van deze doo-wob groep uit New York City. In 1954 werd hij opgeroepen voor militaire dienst en besloot toen hij die verliet een solo cariere te beginnen. Uit een periode dat vocale groepen als The Drifters, The Coasters en The Midnighters inmens populair waren, waren zeker The Drifters een van die groepen die muzikale trends neer zette. Rockin’ & Driftin’ uit 1958 is een album dat in feite, ook zonder McPhatter, nog steeds de eerste Drifters periode vormde, met zangers als David Baughan, Bill Pinkney, Andrew Thrasher, Gerhart Trasher, William Anderson en David Baldwin. Albums uit die tijd bestonden toen alleen nog maar uit een verzameling liedjes die eerder allemaal als singles waren uitgebracht. AdorableSteamboatYour Promise To Be MineRuby Baby (een van de drie Leiber/Stoller nummers en o.a. ook gecoverd door Donald Fagen en The Beach BoysI Gotta Get Myself A Woman, Fools Fall In LoveDrifting Away From YouHypnotizedI KnowDrip DropMoonlight Bay, zijn allemaal pareltjes op dit album. Als je tegenwoordig naar deze muziek luisterd, om heerlijk bij weg te zwijmelen, dan kun je niet anders concluderen dat deze doo-wob met liefde en passie gemaakte muziek is, gezongen door de beste zangers uit die tijd, met stemmen die perfect bij elkaar aansloten. Het lijkt allemaal zeer onschuldig te zijn, betoverend en onbevangen. The Drifters waren zeer invloedrijk in dit mooie genre. Later hebben The Drifters zelfs ook nog in de jaren zeventig in verschillende samenstellingen (met onderandere ook Ben E. King) nog meer hits gehad, zoals You’re More Than A Number In My Little Red BookKissin’ In The Back Row Of The MoviesThere Goes My BabyOn Broadway en Under The Boardwalk. In de jaren vijftig was het in Nederland muzikaal allemaal maar benepen en deerniswekkend, maar luisterend naar deze wonderbaarlijke muziek kun je het alleen maar jammer vinden dat je die opwindende tijd niet meegemaakt hebt. Uitgebracht door Atlantic.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *