Tom Werman

Tom Werman (1945) was een Amerikaanse producer die verantwoordelijk was voor vele hardrock- en heavy metal albums. Oorspronkelijk afkomstig uit Boston en werkzaam in de reclame wereld, kwam hij in 1970 als A&R man bij Epic Records terecht. Tot 1982 had Werman daar twee functies als A&R man en als producer. Zijn ontdekkingen omvatten BostonCheap TrickREO Speedwagon en Ted Nugent, wiens eerste album hij co-produceerde. Hij bracht ook KissLynyrd Skynyrd en Rush naar Epic, maar het label bleek deze bands uiteindelijk toch te weigeren. Na ’82 verhuisde Werman nog voor een korte periode naar Elektra Records en naar Capitol Records, maar bleef daarna werken als een onafhankelijke producer. Werman heeft 23 gouden en platina albums geproduceerd van acts als Blue Oyster Cult, Mother’s Finest, Molly Hatchet, Motley CrueTwisted Sister, Stryper, Hawks, Kix, L.A. Guns en Poison, naast belangrijke opnamen van Dokken, Gary Myrick & The Figures, Glass Tiger, Jason & The Scorchers, Krokus, The Producers en Lita Ford. Hij trok zich in 2001 terug uit de muziekwereld na het produceren van de soundtrack voor de film Rock Star, met Mark Wahlberg en Jennifer Aniston in de hoofdrollen. In 2002 begon hij samen met zijn vrouw een bed and breakfast in Lenox, Massachusetts. Deze verkocht hij in 2021. 

Albums in mijn 1760 lijst die door Werman zijn geproduceerd:

  • (140) Ted Nugent – Ted Nugent (co producer samen met Lew Futterman)
  • (872) Cheap Trick – In Color
  • (1093) Motley Crue – Shout At The Devil
  • (1096) Poison – Open Up And Say…Ahhh!
  • (1456) Twisted Sister – Stay Hungry
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *