FACS – Still Life In Decay (2023)

FACS werd eind 2016 opgericht toen de bassist van de band Disappears, Damon Carruesco, vertrok om zich te concentreren op zijn beeldende kunst en zijn elektronische project Tuth. Omdat de overgebleven leden van de groep, zanger gitarist Brian Case, gitarist Jonathan Van Herik en drummer Noah Leger, samen muziek wilden blijven maken, stapte Case over op bas en doopte het trio zichzelf om tot FACS. Tot nu toe heeft dat vijf albums opgeleverd. De band gebruikt minimalisme en ruimte om abstracte en moderne kunstrock te creeren. Met donkere, stuwende muziek dat op het snijvlak staat van postpunk en postrock. Met dreunende drums, een grommende en stuwende bas en kronkelend gitaarwerk, speelt Facs de zes nummers op dit album met een zodanige precisie zonder een moment te verslappen. Met als gevolg dat dat een claustrofisch en hallucinerend gevoel van onbehagen bij de luisteraar opwekt. Still Life In Decay heeft meer tinten zwart dan je ooit hebt geweten. Het is daarom een album met veel gewicht. Uitgebracht door Trouble In Mind.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *