Bob Dylan Covers

Hugues Aufray bracht in 1965 een LP uit met 11 in het Frans gezongen Dylan covers. In het jaar dat Dylan zelf Bringing It All Back Home en Highway 61 Revisited uitbracht. In relatie met Dylan blijkt Aufray bijzonder te zijn geweest. Zelf nog een jonge en veelbelovende zanger was hij in 1961 de eerste Fransman die Dylan in Frankrijk bij het grote publiek bekend heeft gemaakt. De CD Aufray Chante Dylan is dan ook zeer de moeite waard. Die andere CD, van The Persuasions, Knockin’ On Bob’s Door, is een a capella album waar geen muziekinstrument aan te pas komt. De groep heeft ooit in het voorprogramma gestaan van The Mothers of Invention, en heeft in het verleden ook coveralbums uitgebracht van Greatful Dead, The Beatles en Zappa. Een van de eerste LP’s van deze groep is ooit geproduceerd door Frank Zappa.

Nieuwe nummers in mijn verzameling met Dylan covers:

 • Motorpsycho Nightmare (Hugues Aufray)

Top 10 meest gevoverde Dylan nummers in mijn verzameling:

 • (1) Don’t Think Twice, It’s All Right 18 keer
 • (1) Blowin’ In The Wind 18 keer
 • (3) All Along The Watchtower 14 keer
 • (4) I Shall Be Released 13 keer
 • (4) Mr. Tambourine Man 13 keer
 • (4) The Times They Are A Changin‘ 13 keer
 • (7) Just Like A Woman 12 keer
 • (7) Like A Rolling Stone 12 keer
 • (9) It Ain’t Me Babe 11 keer
 • (10) Knockin’ On Heaven’s Door 10 keer
 • (10) Lay Lady Lay 10 keer
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *