Cosmic Crooner – The Perks Of Being A Hypocrite (2023)

Cosmic Crooner is een project van de in Den Haag geboren maar in Amsterdam wonende Joep Meyer, die zichzelf als de kosmische variant ziet van Frank Sinatra. Doowop Spacepop noemt hij zijn eigen muziek op dit debuutalbum. Het klinkt allemaal erg origineel en vernuftig. Geinspireerd door de jaren zestig en zeventig, en dan met name door die prettige muzikale klanken in Italiaanse en Franse films uit deze periode, hoor je inderdaad allerlei invloeden daaruit. Met soms zelfs ook een paar vleugjes Scott WalkerMorrissey en Beach Boys in een aantal nummers, ook al duurt dat soms maar kort. Want een uniek eigen geluid blijft wel overheersen. Dat maakt dit project zeer de moeite waard. Een album om vrolijk van te worden van deze nieuwe Nederlandse lounge lizard, die iets volstrekt origineels heeft gecreerd. Herkenbaar en ook nieuw. Hulde daarvoor! Uitgebracht in eigen beheer.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *