(1407) Rosanne Cash – The River & The Thread (2014)

Rosanne Cash, de oudste dochter van Johnny Cash en zijn eerste vrouw Vivian Liberto Cash Distin, bracht in 2014 The River & The Thread uit. En dat is een mooi americana album met prachtige liedjes. Vooral succesvol in de jaren tachtig met een aantal nummer een hits, zoals Seven Year Ache in 1981, en vijf jaar na het uitbrengen van The List uit 2009, dat een verzameling liedjes is afkomstig van een lijst met nummers die haar vader haar ooit had gegeven, kwam Cash in 2014 met dit album op de proppen. Het is een met passie gemaakt album: broeierig, reflecterend, warm, oprecht en zeer vakkundig. Hoe vaker je er naar luisterd hoe beter het wordt. Het bevat een verzameling liedjes samen geschreven met echtgenoot John Leventhal, geinspireerd door verschillende reizen door het Amerikaanse zuiden van de VS, zoals naar haar eigen ouderlijke huis in Memphis en die van haar vader in Arkansas. Ook bezocht ze plantages waar ooit Howlin’ Wolf en Charley Patton hadden gewerkt. Er doen niet de minsten mee op dit album. Amy Helm (dochter van Levon Helm van The Band), John PrineKris Kristofferson, Rodney Crowell en Tony Joe White, zingen allemaal mee in een koor op het nummer When The Master Calls The Roll. En Allison Moorer zingt mee op Money Road. Andere mooie nummers zijn The Sunken LandsEtta’s TuneModern BlueThe Long Way Home en World Of Strange Design, met Derek Trucks, oud lid van The Allman Brothers Band, op steel gitaar. Uitgebracht door Blue Note Records. Het album kreeg lovende kritieken en won drie Grammy Awards: voor Best Americana Album, Best American Roots Song en Best American Roots Performance. Vader Johnny mag trots zijn op zo’n dochter. Prachtige muziek!

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *