(1406) Duffy – Rockferry (2008)

Neo soul in de stijl van Amy WinehouseJoss StoneLaura MvullaSelah Sue en Lauryn Hill die ook in mijn Album Top 1760 staan. Best wel een goede CD. Aimee Anne Duffy, geboren in Bangor in Wales, heeft muzikaal helaas niet veel meer van zich laten horen sinds het uitbrengen van haar tweede album in 2010, Endlessly. Heeft nog wel in een paar films geacteerd. Maar het schijnt dat ze met muziek maken geheel gestopt is. Om persoonlijke redenen (zegt zelf dat ze vier weken ontvoerd, gedrogeerd en verkracht is geweest en dat ze vijf keer verhuisd is om haar ontvoerder te ontlopen). Rockferry, haar debuutalbum uit 2008 is er in ieder geval eentje om interessant te vinden. Met allemaal mooie torch songs, met genoeg diepgang, drama en overtuigingskracht. Haar stem doet denken aan Dusty Springfield. Het album was een commercieel succes. Er zijn vijf singles van uitgebracht: RockferryMercyWarwick AvenueStepping Stone en Rain On Your Parade. Dit zijn allemaal jaren zestig achtige pop- en soulliedjes die duister en mysterieus klinken. Hanging On Too Long lijkt voor mijn gevoel een beetje op I Heard it Through The Grapevine van Marvin Gaye en Delayed Devotion is Supremes achtig. Een paar nummers zijn geproduceerd door de gitarist van Suede Berrnard Butler. Opgenomen in o.a. RAK studio’s in Londen (AT 1760 – The LibertinesBenjamin Clementine). Uitgebracht door Rough Trade.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *