Fantasy Fair And Magic Mountain Music Festival 1967

Het KFRC Fantasy Fair and Magic Mountain Music Festival was een evenement dat werd gehouden op 10 en 11 juni 1967 in het Sidney B. Cushing Memorial Amphitheatre met vierduizend zitplaatsen hoog aan de zuidkant van Mount Tamalpais in Marin County, Californie. Het festival werd gehouden een week voor het beroemde Monterey International Pop Festival. Hoewel er naar verluidt twintigduizend tickets voor het evenement zijn verkocht, hebben maar liefst veertigduizend mensen het tweedaagse concert bijgewoond, dat de eerste was van een reeks culturele evenementen in San Francisco die bekend staan als de Summer of Love. De Fantasy Fair werd beinvloed door de populaire Renaissance Pleasure Faire en werd een prototype voor grootschalige multi-act outdoor rockmuziekevenementen die nu bekend staan als rockfestivals. De organisatoren charterden schoolbussen om aanwezigen en muzikanten vanuit Mill Valley de berg op te brengen, omdat de Panoramic Highway was afgesloten voor verkeer. Wie de bus miste, kon een ritje maken op de rug van een van de Harleys van de Hells Angels. De toegang tot het festival was twee dollar en alle opbrengsten werden gedoneerd aan het nabijgelegen Hunters Point Child Care Center in San Francisco. De Fantasy Fair stond oorspronkelijk gepland voor 3 en 4 juni als benefiet voor het centrum, maar werd een week uitgesteld door slecht weer. Verschillende acts die voor de oorspronkelijke data waren geboekt, konden niet optreden. KFRC 610, het RKO Bill Drake Top 40 AM-station in San Francisco, had aanzienlijke invloed in de muziekindustrie onder zowel tegencultuur bands en artiesten als commerciele muzikale acts. Dit stelde festivalorganisator Tom Rounds, programmadirecteur van KFRC, in staat om een kleurrijke line-up van populaire muzikanten uit zowel binnen als buiten de regio te presenteren. The Charlatans, Canned Heat, Mount Rushmore, The Lamp of Childhood, Dionne Warwick, Every Mother’s Son, The Merry-Go-Round, The Mojo Men, P. F. SloanThe Seeds, Kaleidoscope, Country Joe and the FishCaptain BeefheartThe Byrds met Hugh Masekela op trompet, Tim Buckley, The Sparrows, The Grass Roots, The Loading Zone, The 5th Dimension en Jefferson Airplane waren een aantal van de artiesten die verschenen. The Fantasy Fair was ook de eerste grote show van The Doors en vond plaats tijdens het eerste grote succes van de band in de hitparade’s met het nummer Light My Fire. Na uren te hebben gewacht op een rit de berg op vanaf inschepingspunten in het Marin County Civic Center, Mill Valley en andere locaties, werden de aanwezigen begroet door een gigantische Boeddha ballon toen ze aankwamen bij het amfitheater. Vervoer werd verzorgd door de Trans-Love Bus Lines, waarvan de naam een variatie was op de regel Fly Trans Love Airways, get you there on time van een tekst van Donovan’s nummer The Fat Angel van het album Sunshine Superman. Optredens waren op een hoofdpodium en een kleiner tweede podium. Verschillende verkopers verkochten posters, lieten ambachten zien en verkochten versnaperingen vanuit kraampjes verspreid in de bossen rond het amfitheater. Onder de posters die voor het evenement werden gemaakt, was er een ontworpen door kunstenaar Stanley Mouse, die vervolgens bekendheid kreeg voor de posterkunst gemaakt voor Bill Graham, het Fillmore Auditorium en Grateful Dead.

Bands en Artiesten in mijn 1760 lijst die op dit festival hebben opgetreden:

 • (57) Captain Beefheart and His Magic Band
 • (62) The Byrds
 • (63) Jefferson Airplane
 • (170) The Doors
 • (214) The Seeds
 • (351) Canned Heat
 • (389) Hugh Masekela
 • (421) P.F. Sloan
 • (581) Tim Buckley
 • (582) The Grass Roots
 • (598) Dionne Warwick
 • (795) Country Joe and the Fish
 • (796) The 5th Dimension
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *