De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(481) Van Halen – Van Halen

De eerste twee LP’s van Van Halen, uit ’78 en ’79 zijn echt geweldig. Werd toen veel op de radio gedraaid kan ik me nog herinneren bij Stampij met Hanneke Kappen en bij Betonuur met Alfred Lagarde (als ik me niet vergis althans). Ik heb die twee LP’s toen ook gekocht. Op CD heb ik alleen die eerste. Die Live CD heb ik pas jaren later aangeschaft, ergens in 2011. Nee, een echt grote fan van Van Halen ben ik dus nooit geweest. Was vanaf de jaren tachtig eigenlijk meer geinteresseerd in Rush en Queen, wat harde gitaarmuziek betreft. En toen David Lee Roth Van Halen verliet kwam daar al helemaal geen verandering in, ondanks natuurlijk dat Eddie Van Halen (in 2020 overleden) qua techniek, om er maar een paar te noemen, moeiteloos kan wedijveren met Steve Vai en Joe Satriani (luister maar eens naar naar Eruption). De nummers op die eerste CD: Runnin’ With The DevilEruptionYou Really Got MeIce Cream ManLittle DreamerAin’t Talking ‘Bout Love en Jamie’s Cryin’ zijn klassiekers. Maar Van Halen Live: Right Here, Right Now kan me eigenlijk nog steeds niet boeien. De productie is echt verschrikkelijk en komt totaal niet bij me binnen. En de stem van Sammy Hagar spreekt me ook al niet aan. Alleen de nummers Ain’t Talkin’ Bout LoveYou Really Got Me/Cabo Wabo en Jump steken er bovenuit. Het schijnt dat Hagar in een studio alles opnieuw had ingezongen. Waarschijnlijk dus vandaar.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *