(1410) Lynne Hanson – Eleven Months (2008)

Americana uit Canada. Lynne Hanson, geboren in Ottawa, met inmiddels acht soloalbums op haar naam, waarvan de eerste in 2006 verscheen, schrijft hele mooie liedjes. Zij heeft daar in het verleden ook prijzen voor gekregen. In 2009 was ze finalist op het Kerrville Folk Festival en in 2010 won ze de Colleen Peterson Songwriting Award. Een zeer goede muzikante dus, zondermeer. Deze vrouw heeft een stem die zachtaardig, breekbaar en dromerig is. Eleven Months, haar tweede album uit 2008, bevat twaalf liedjes die blijven hangen. Met een mix van bluegrass, folk en country en met hulp van muzikanten op steelgitaar, viool, banjo, mandoline en harmonica, dat soms aan Alison Krauss en Kathleen Edwards doet denken. Met nummers als Seeking JulietMore Of The SameDance In The EvermoreWillow Tree en Cold Touch. Integer, symphatiek, eerlijk en uit het leven gegrepen. Allemaal gevoelige liedjes om bij weg te zwijmelen. Een genot en zeer aangenaam om naar te luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *